Photoshopin oppaat

Moni aloittaa innoissaan Photoshopin käyttämisen, mutta kaikki eivät pääse ohjelmaan sisälle, eikä aikaa välttämättä ole osallistumaan kursseille, joissa neuvotaan Photoshopin käyttö. Tällöin Photoshop -oppaat voivat olla varsin hyödyllisiä. Ne voivat myös olla hyödyllisiä kokeneemmalle käyttäjälle, joka haluaa päivittää osaamistaan ja käyttää niitä eräänlaisina hakuoppaina.

Photoshopin käyttöön on mahdollista löytää lukuisia oppaita. Nämä oppaat voivat olla joko sähköisessä muodossa tai sitten painettuina kirjoina. Esimerkiksi Docendo julkaisee painettuja Photoshop oppaita. Oppaat mahdollistavat Photoshopin oppimisen nopeammin ja usein niissä on neuvottu kuvan muokkaaminen kohta kohdalta. Painettujen oppaiden ongelma voi olla se, että ne ovat usein varsin kalliita. Lisäksi painettujen oppaiden ongelma on se, että ne vanhenevat nopeasti kun Photoshopista ilmestyy jatkuvasti uusia versioita.

Netissä olevien oppaiden etuna on se, että ne eivät vie erityisesti kaappitilaa ja usein ne ovat ilmaisia. Netistä löytyykin tietoa erilaisiin kysymyksiin, jolloin koko opasta ei edes tarvita. Usein riittää kun googleen laittaa jonkin itseä askarruttavan kysymyksen ja oikea vastaus löytyy helposti.

Mistä photoshop-oppaita sitten löytää?

Photoshop-oppaita löytyy kaikista hyvin varustetuista kirjakaupoista. Suomesta löytää erityisesti suomenkielisiä oppaita, mutta myös englanninkielisiä on mahdollista löytää. Tietysti oppaita voi myös lainata kirjastoista, mutta nämä saattavat olla usein varsin vanhoja. Toinen varteenotettava vaihtoehto on tilata oppaita ulkomaisten verkkokauppojen kautta. Näissä on kuitenkin otettava huomioon, että toimitusajat voivat olla varsin pitkiä ja joskus myös postituskustannukset ovat jopa kirjan hintaa suuremmat.

Monissa hyvissä oppaissa on paljon kuvia. Hyvässä oppaassa on kerrottu myös kuvanmuokkausohjelman tekniset tiedot mahdollisimman tarkasti, eli esimerkiksi millaiset muokkaukset johonkin tiettyyn kuvaan on laitettu, jotta sillä on päästy kuvassa olevaan lopputulokseen.

On usein makuasia, haluaako Photoshop-oppaan netistä vai painettuna kirjana. Monelle perinteiset kirjat ovat mukavampia lukea kuin nettisivustot. On mielenkiintoista nähdä mikä on perinteisten kirjojen tulevaisuus. Todennäköistä kuitenkin on, että yhä enemmän Photoshop-oppaat ovat netissä eikä painettuina kirjoina. Perinteiset kirjat saattavat olla mukavampia lukea, mutta on totta että tieto vanhenee nopeasti ja ne voivat olla kohtuuttoman kalliita.