Parhaat ohjelmistot edulliseen kuvankäsittelyyn

Kuvankäsittelyyn perehtyneet tietävät, että monet parhaista kuvankäsittely ohjelmistoista kuten Photoshop, voivat olla tavalliselle käyttäjälle aivan liian kalliita. Tämä on totta varsinkin, jos kuvankäsittely on satunnaista ja ehkä pelkkä väliaikainen harrastus. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja, joihin kannattaa tutustua, ennen kuin lähtee investoimaan kuvankäsittelyohjelmaan suuria summia.

Mitä kuvankäsittelyohjelmistot tekevät ja mihin niitä käytetään? Kuvankäsittelyllä tarkoitetaan otettujen kuvien muokkaamista ja parantamista. Monesti kuvat ovat otettu hieman epäonnistuneissa olosuhteissa mutta niiden laatua voidaan parantaa kuvankäsittely ohjelmiston avulla.

Photoworks

Vaikka tässäkin kohtaa on mainittava, että markkinoilla Photoshop on ehdottomasti ykkönen mutta tästä ykköstilasta joutuu valitettavasti maksamaan, jonkinlaisen summan, joka riippuu kuukausitilauksesta ja sen ominaisuuksista. Mennään kuitenkin asiaan ja esitellään ensimmäinen vaihtoehto Photoshopille.

Photoworks on edistyny tietokoneelle tarkoitettu kuvaeditori, joka on helppokäyttöinen ja siinä on melko paljon hyviä ominaisuuksia. Tämä sovellus sopii kaikille käyttäjille olit sitten aloittelija tai ammattilainen. Tässä ohjelmistossa on paljon automatiikkaa, joka helpottaa sen käyttöä huomattavasti. Lisäksi positiivista ohjelmistossa on se, että se ei vaadi koneelta hurjia tehoja ja sen käyttö onnistuu hieman heikommallakin varustuksella. Miinuspuoliakin ohjelmistolla mutta ehkä huomattavin on se, että se soveltuu pelkästää Windows käyttöjärjestelmälle, joka rajoittaa sen käyttämistä muilla järjestelmillä.

Gimp

Hieman vaativampaa käyttöä haluaville ja todellinen Photoshopin kilpailija on Gimp. Tämä avoimen lähdekoodin kuvankäsittelyohjelmisto sisältää todella paljon ominaisuuksia ja on hyvin samankaltainen käyttöliittymältään kuin Photoshop. Tämä kuvankäsittelyohjelmisto toimii myös halutessaan piirto-ohjelmistona ja se todella hyvä kuvankäsittelyohjelma, kuvien muuttamis ohjelmisto ja paljon muuta.

Tämä ohjelmisto toimii lähes kaikilla käyttöjärjestelmillä ja se tunnistaa suurimman osan tiedostotyyppejä, joita voidaan käsitellä, muuttaa ja muokata haluamallasi tavalla ohjelmiston avulla. Tasoilla toimiva ohjelmisto mahdollistaa monien kuvien yhdistämisen sekä muokkaamisen yhteen, erikseen tai samaan aikaan. Tämä on ehdottomasti kannattava hankinta itselle vaihtoehtoiseksi kuvankäsittely ohjelmistoksi.

Pixlr x

Tämän ohjelmiston uusi versio x on paranneltu versio alkuperäisestä Pixlr ohjelmistosta ja se on yksi toimiva mutta yksinkertaisesti käytettävissä oleva kuvankäsittelyohjelmisto. Erityistä on, että tämä ohjelmisto on suunniteltu toimimaan suoraan selaimessa, joka tekee siitä erittäin monipuolisen käyttää, kun haluat muokata kuvia ollessasi liikkeellä. Tämän takia ohjelmisto toimii myös kaikilla käyttöjärjestelmillä, joten sen suhteen ei rajoituksia käytölle ole. Pixlr sisältää myös automaattisia ominaisuuksia, jotka estävät yli editoinnin kuvien suhteen.

Yhteenveto

Kaikkeen satunnaiseen editointiin tai kuvankäsittelyyn ei ole välttämätöntä ostaa kokonaista ohjelmaa ja monet ilmaiset vaihtoehdot ajavat asiansa ja toimivat todella hyvin. Kannattaa muistaa virustorjunta, joka on tärkeää avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kanssa, koska niitä voi ladata miltei mistä tahansa. Muuten avoimen koodin ohjelmistot toimivat suhteellisen hyvin mutta ne ovat riippuvaisia kehittäjien motivaatiosta, joten monesti voi olla, että ohjelmistot eivät päivity ja voivat olla senkin kautta huonosti toimivia uusien päivitysten kanssa.

Jos olet löytänyt itsellesi toimivan ohjelmiston, jatka huoletta sen käyttöä ja opiskele kuvankäsittelyä. Mitä paremmaksi tulet sitä varmemmin harrastuksen kehittyessä tulevat varmasti hankkimaan myös aina vain parempia ja laadukkaampia välineitä ja ohjelmistoja, joiden avulla pääset taas omassa harrastuksessa uusiin ulottuvuuksiin. Ammattilaiselle ilmaiset ohjelmistot voivat olla hyviä testaamista varten mutta jos tekee työtä ammatikseen, on hyvä hankkia laadukkaita ohjelmistot, joita myös päivitetään.

Ostetuissa ohjelmistoissa on myös takuu, jonka avulla voit olla varma, että ne toimivat ja pystyt hoitamaan hommansa sovitussa ajassa. Muista siis ensin miettiä, mihin tarkoitukseen tarvitse kuvankäsittelyohjelmaa ja tee vasta sen jälkeen päätöksen hankinnasta.